• MAURTEN DRINK MIX

  Natuurlijke sportvoeding

MAURTEN DRINK MIX, 100% NATUURLIJKE ENERGIE.

In 2015 slaagde Maurten erin om de tolerantie van sportdrank te verhogen bij duursporters door hoge concentraties koolhydraten in een hydrogel in te kapselen. Wetenschappenlijk ontwikkeld met vijf 100% natuurlijke ingredienten die de tolerantie van het lichaam voor grote hoeveelheden energie verhoogd. Deze nieuwe sportdrank, gebaseerd op vijf natuurlijke ingrediënten werd al snel razend populair en één jaar later begonnen al enkele van ’s werelds beste hardlopers Maurten sportdrank te gebruiken. De technologie van deze sportdrank is ondertussen gepatenteerd en nu zijn er ook al UCI World Tour Teams en Engelse Premier League voetbalteams die vertrouwen op de sportdrank van Maurten.

MAURTEN IS ZEKER NIET EEN ZOVEELSTE SPORTDRANK.

Sporters hebben altijd al geworsteld om hun lichaam meer energie te bezorgen. In de zestiger jaren hebben wetenschappers ontdekt dat door het drinken van koolhydraten in een oplossing met kalium, natrium en limonade de sportprestaties enorm verbeterden. Zo was de eerste sportdrank geboren. Maar koolhydraatrijke sportdrank kan ook problemen veroorzaken. Onze maag verteerd hoge concentraties koolhydraten nogal slecht en dit kan vaak leiden in een verminderde darmwerking en problemen ook met de suikerspiegel in het bloed. Bij Maurten hebben ze een nieuw assortiment van sportdranken ontwikkeld. Maurten heeft de hydrogel technologie gebruikt om op een natuurlijke manier koolhydraatrijke sportdrank te ontwikkelen die door de spijsvertering wel verdragen wordt.

MAURTEN IS GEBASEERD OP VIJF 100% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN.

De gepatenteerde hydrogel technologie laat toe om de sportdrank terug uit te vinden. Eerst zijn er Maurten Drink Mix 160 en Maurten Drink Mix 320 ontwikkeld. Dubbel de hoeveelheid energie – de Maurten Drink Mix 320 bevat bijna 14 % – van 80 gram -koolhydraten opgelost. Dat is bijna het dubbele aantal aan koolhydraten als wat we voordien aannamen als maximaal opneembaar door het lichaam zonder problemen. Maurten Drink Mix bevat geen enkele toegevoegde smaakstof en is pH-neutraal om maag en tandglazuur te beschermen. Maurten Drink Mix bevat ook geen kleur- of
bewaarstoffen. Maurten bestaat enkel uit deze vijf natuurlijke ingrediënten. Niks meer en niks minder dan wat nodig is om te presteren. Daarom is Maurten ook dé geschikte sportdrank voor veganisten.

MEET THE HYDROGEL

Hydrogels worden vaak in de voedingsindustrie gebruikt, meestal als verdikkers en om structuur te geven. Een hydrogel is een biopolymeer – en water – gebaseerde structuur met hele kleine poriën. Als een 3D structuur met de mogelijkheid om water vast te houden, ziet het er een beetje uit als een keukenspons. Bij Maurten hebben ze een manier gevonden om hydrogels te maken met natuurlijke ingredienten. En ze hebben de structuur gevuld met de meest efficiente vorm van energie, koolhydraten.

De hydrogels in de Drink Mix sportdrank is gemaakt uit de combinatie van twee natuurlijke ingredienten:

· Alginaat – extract van de celwand van bruine algen.

· Pectine – deze voedingsstof zit in appelen, citroenen, wortelen en tomaten, om maar enkele te noemen.

Deze twee voedingsstoffen worden al jaren gebruikt in de voedingsindustrie. Als ze in de juiste omstandigheden gecombineerd worden, vormen ze een pH-neutrale hydrogel.

HOE WERKT MAURTEN DRINK MIX NU EIGENLIJK?

Als je de Drink Mix mengt met water krijg je een sportdrank met een hoge concentratie maltodextrine en fructose. In de zure omgeving van de maag transformeert de sportrank onmiddellijk in een hydrogel die de koolhydraten inkapseld. Door de hydrogel kan de vloeistof doorheen de maag en het spijsverteringsstelsel en langzaam het water, zout en de koolhydraten afgeven die vlot kunnen worden opgenomen in het lichaam.

GEL 100

Maurten heeft een nieuw product, de Maurten Gel 100, dat zij de eerste echte energy gel noemen. Een straffe uitspraak, dat weten zij ook wel en daarom wat toelichting. Als je kijkt naar de verschillende gels die fabrikanten van sportvoeding op de markt brengen, dan zie je vooral siroop met water en soms ook wat zout en smaakstof aan toegevoegd. In de instructies staat dan ook meestal in dat je ze met water moet innemen. Men zou dus kunnen zeggen dat dit siropen zijn ipv gels De Gel 100 daarentegen is iets volledig verschillend omdat het een hydrogel is en de definitie van een gel is een vloeistof in een vast medium.

Deze Gel 100 komt in dezelfde type verpakking als de andere producten van Maurten (Drink Mix 320 en Drink Mix 160). De Gel 100 bevat 60% Koolhydraten en komt in een verpakking van 40g. Je moet deze gel niet doorspoelen met water. Het smaakt niet echt zoet en het is bijna smaakloos, omdat de koolhydraten in de hydrogel structuur zijn ingekapseld. De energie tot gewicht ratio is heel hoog met een glucose/fructose ratio van 0.8/1. Het enige product op de markt dat deze ratio haalt, wat de mogelijkheid geeft om tot 100g koolhydraten per uur op te nemen.

MAURTEN VERTROUWT OP WETENSCHAP EN OP DE ERVARING VAN ELITE ATLETEN

In 2015 vond Maurten een manier om sportdrank sneller opneembaar te maken door het lichaam, door koolhydraten in te kapselen in hydrogels. Deze methode was zo succesvol dat een jaar later enkel van de beste marathonlopers ter wereld Maurten Drink Mix gebruikten tijdens hun trainingen en op hun wedstrijden. Door wetenschappelijke inzichten kwam Maurten zover en nu werken ze samen met verschillende internationale onderzoekscentra en universiteiten. Er zijn verschillende studies die de werking van de Drink Mix sportdrank met hydrogel technologie onderzoeken en in 2017 verwachten ze de eerste onafhankelijke wetenschappelijke publicaties die de werking van deze technologie bevestigen. Maurten is ook een uitverkoren partner van het SUB2HRS project, een internationaal initiatief om binnen de vijf jaar iemand een marathon onder de twee uur te laten lopen.

Gedurende 2016, 2017 en 2018 hebben verschillende atleten de Maurten Drink Mix sportdrank gebruikt tijdens wedstrijden.

 • Mo Farah, winnaar op de 10,000m op het WK atletiek in 2017
 • Rose Chelimo, winnares van de Marathon op het WK atletiek in 2017
 • Geoffrey Kirui, winnaar van de Marathon op het WK atletiek in 2017
 • Eliud Kipchoge tijdens de snelste Marathon afstand ooit (02:00:25), Monza 2017 en een nieuw wereldrecord op de marathon van Berlijn 2018 in 2uur 1’39”
 • Daniel Wanjiru, winnaar van de London Marathon 2017.
 • Geoffrey Kamworor, winnaar van de New York Marathon 2017.
 • Wilson Kipsang, winnaar en houder van het wedstrijdrecord van de Tokyo Marathon 2017.
 • Ghirmay Ghebreslassie, winnaar van de New York Marathon 2016.
 • Kenenisa Bekele, winnaar van de Berlin Marathon 2016 in tweede snelste tijd ooit.
 • Abdi Nageeye, Nederlands recordhouder gebruikt Maurten tijdens al zijn trainingen en wedstrijden.
 • Seppe Odeyn, Vice Wereldkampioen Duatlon Long Distance 2015 en 2017, en wereldkampioen Duatlon Long Distance 2016 gebruikt ondermeer Maurten tijdens zijn wedstrijden.

Jan Frodeno, een absolute topatleet in triatlon met een ongelofelijk palmares, stond mee aan de wieg bij het ontwikkelen van de Gel100. Naast de vele marathonlopers zijn er dus ook vele andere duursporters die hun energie halen uit Maurten. Triatleten, duatleten, ultrarunners en trailrunners doen inmiddels met deze sportdrank ook hun voordeel. Maurten is dan ook heel trots dat al deze topatleten lopen met Maurten Drink Mix sportdrank.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER SPORTVOEDING?