• 4Gold Sportvoeding

4Gold de juiste voeding op het juiste moment 

4Gold:  De geschiedenis

4Gold begon in 2017, als een bedrijf van atleten voor atleten, met de ambitie om hoogwaardige suppletie te ontwikkelen door nieuwe en revolutionaire raakvlakken tussen sportvoeding en wetenschap te verkennen.

Vanuit hun gecombineerde ervaring begonnen voormalig wielrenner Brent Luyckx, vandaag CEO, en mede-oprichters Axel Roelants, voormalig MX-rijder en huidig ​​pro-wielerfenomeen Mathieu van der Poel samen te werken om supplementen die niet alleen van hoge kwaliteit te zijn, maar ook maag- en darmvriendelijk.

Al snel realiseerde de drie zich dat de hele sportvoedingsmarkt opereerde vanuit een ‘one size fits all-model’ – met andere woorden, vanuit het idee dat supplementen in elk lichaam op dezelfde manier werken en dezelfde effecten hebben – en dat is een wetenschappelijk achterhaalde visie. Eigenlijk heeft iedereen een uniek genetisch profiel en verwerkt suppletie daarom op een andere manier.

De 4Gold werkwijze

Die constatering bleek een gat in de markt en in de toekomst besloten de oprichters om personalisatie, op basis van DNA-analyse, tot de basis van hun bussiness proposition te maken.

Tegenwoordig zijn er andere bedrijven die beweren te werken volgens het principe van personalisatie, maar veel van hen werken alleen met online vragenlijsten – dus men laat de consument eigenlijk zelf diagnosticeren – en dat is wetenschappelijk zeer wankel.

Bij 4Gold geloven we dat onze DNA-analyse de meest relevante diepgaande inzichten biedt om persoonlijke aanbevelingen te doen en daarom is het de basis van 4Gold’s zeer waardevolle en wereldwijd unieke propositie.

MATHIEU VAN DER POEL
Mede-oprichter

DNA-ANALYSE

DNA-ANALYSE
Inzicht in je genetische opbouw, door het analyseren van je genetische variaties, kan je helpen je sportieve of persoonlijke doelen te bereiken. Deze genetische varianten zijn als mutaties die veel voorkomen en wat elke persoon uniek en verschillend maakt. Veel van die veel voorkomende genetische varianten interageren met elkaar op een manier dat ze elkaar versterken of juist tegenwerken. Een uniek aspect van onze aanpak is de ontwikkeling van algoritmes die rekening houden met de interactie tussen genetische varianten.

Wie ben jij!?

LEER JEZELF KENNEN
Jouw DNA is een unieke genetische code waarin al je erfelijke eigenschappen zijn doorgegeven. De meest voorkomende voorbeelden zijn de kleur van je ogen, haarkleur, … maar het bevat ook heel wat informatie die bepalend is voor je aanleg voor bepaalde sporten, je stofwisseling van voedingsstoffen, enzovoort. Dus je DNA kan een schat aan informatie onthullen die de unieke werking van jouw lichaam verklaart.
Met een analyse van uw DNA kunnen wij die unieke werking voor jou ontcijferen. Start nu met je levensstijl doelgericht aan te passen naar een fitter en gezonder leven. De levensstijl aanpassingen met het meeste potentieel worden voor jou samengevat in je epigenetische dashboard dat je DNA koppelt aan je huidige levensstijl via een vragenlijst, en inzicht geeft in zaken die je misschien jarenlang over het hoofd had gezien. Deze nieuwe hoogwaardige technologie maakt het voor jou mogelijk om gerichter je doelen te na te streven. Waarom jarenlang zoeken naar oplossingen, als er maar één ding is dat nooit verandert, je DNA. Kleine aanpassingen boeken grote resultaten.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER SPORTVOEDING?